Ingebruikname nieuw parkeergebouw Engelsplein

parking

Vanaf 1 april gaat alvast een deel van de nieuwe Parking Vaartkom open voor de bezoekers van de Vaartkom. De ondergrondse parkeerlagen zullen hiervoor worden opengesteld. Tot de beheerder is aangesteld (juni 2015), zal je hier dan even gratis kunnen parkeren.

Tegelijkertijd komt op het Engels Plein ook ruimte voor een belangrijke halte voor het openbaar vervoer. Zo worden het station, de binnenstad en de Vaartkom op een vlotte manier bereikbaar. Later komen hier nieuwe bruggen over de vaart die deze bereikbaarheid optimaliseren.

De Parking Vaartkom  is een onderdeel van het beeldbepalende gebouw met parking, winkelruimten en studentenhuisvesting in de verste hoek van het Engels Plein, tegen de viaduct en de Keizersberg.

Deze parking zal functioneren als bestemmingsparking voor de Vaartkom en als randparking voor bezoekers van de binnenstad. Naast aantrekkelijke parkeertarieven voert de stad hier ook het P+bus systeem in. Ook voor de randparkings Philips en Station wil de stad dit systeem uitwerken. Voor parking De Bond bestaat dit aanbod al.

Bovendien zullen er in deze parking ook deelfietsen ter beschikking staan van de gebruikers die zo dan vlot naar de binnenstad kunnen pendelen.

Tot slot komen hier ook twee autodeelplaatsen.