Een aangename en rechtstreekse verbinding met het stadscentrum Vaartkom ligt op nauwelijks 10 minuten wandelen van het bruisende Leuvense stadscentrum. Voor mensen die woonwinkelen is dat een te verwaarlozen afstand. Op dit ogenblik zijn die verbindingen nog niet optimaal. Daarom wordt in de nieuwe projecten plaats voorzien voor veilige en de kortst mogelijke fiets- en wandelverbindingen met de kern van de stad.

Een doordachte verkeersontsluiting Rond Vaartkom wordt doorgaand verkeer geweerd. Maar dat wil niet zeggen dat klanten die met de auto naar Vaartkom komen, worden afgestraft. Integendeel. In de directe omgeving wordt immers ook een groot, geïntegreerd parkeergebouw gepland.

Het Engels plein als centrale spil Het Engels plein en de noordoever van de Vaartkom gaan elkaar in de toekomst aanvullen. Woonboulevart ligt daar nagenoeg middenin. Het Engels plein wordt de centrale mobiliteitsspil in dit deel van de stad, terwijl de oevers van de Vaartkom de rust en het winkelcomfort zullen garanderen.

Parkeren aan Vaartkom? Dat kan!

  • - De hypermoderne parking Tweewaters vindt u op Vaartkom 32
  • - In de J.P. Minckelersstraat is zowel een boven- als ondergrondse parking te vinden
  • - Parkeren kan ook steeds langs de Kolonel Begault-laan
  • - Parking Vaartkom. In totaal zijn er ca. 1000 parkeerplaatsen. Het eerste uur kan u hier gratis parkeren.